« Sommerferie ... åhh nej er det nu ?!! Hvad gør jeg for at holde den slanke linje ? | Main | Ladywalk 41.068 kvinder gik til fordel for Schleroseforeningen og Endometriose Foreningen i dag »
Saturday
Jul062013

Sommerferie og sååå lidt "arbejde" indimellem eller...?

37 procent af os tjekker arbejdsmails i ferien, det er lidt flere end hver tredje dansker, og mere end hver tredje dansker bliver forstyrret af arbejdet i ferien (kilde: Berlingske Business).

Ohhh my ... så er jeg måske en nr.3?

Sidste år valgte jeg ikke at ta´mobilen med på ferie (det plejer jeg ellers). Det var sindsygt et nærvær, jeg oplevede mig selv i sammen med familien - jeg skriver om det i bloggen:

http://www.uhrbrandcoaching.dk/blog/2012/8/2/det-sa-modern-at-ta-pa-retreat-lige-pludselig-uden-at-vide-d.html

Jeg tror, den bedste tilgang til at lade arbejdet blive liggende hjemme er, hvis vi beslutter det selv og ikke lader andre ta´den beslutning for os.

Måske vi nemmere kan finde motivationen frem, hvis vi laver en "pros and cons" (for og imod) liste.

Hvad skade sker der, hvis jeg vælge at arbejde i sommerferien og tillade, at jeg bliver afbrudt?

Hvad giver det mig, hvis jeg vælger at slippe arbejdet i sommerferien og ikke tillade, at jeg bliver afbrudt?

Stress-akademiet har følgende statistik omkring afbrydelse på jobbet:

"Grundet afbrydelser bliver 41 % af vores arbejdsopgaver, vi starter på, ikke færdiggjort. Det tager gns. 15-20 minutter at komme tilbage til arbejds-opgaverne".

Gad vide hvordan den statistik vil være omkring vores familier/venner i ferien, når vi tillader os at bliver afbrudt i sommerferien? Er det så vores leg med familien/vennerne, der ikke bliver færdiggjort med 41%, og misser vi slutningen på legen,  fordi det tager os gns. 15-20 minutter at vende tilbage?

Udover den statistik så har vi måske ovenikøbet en indre kamp/dialog kørende on/off, der skælder os selv ud, fordi vi ikke kan være 100% nærværende i vores omgivelser, og vi mærker, at vi ikke helt får trukket stikket ud.

Efter min oplevelse sidste år er jeg blevet meget mere opmærksom på, hvor min mentale tilstedeværelse befinder sig, uanset hvor jeg er - og det sker også i min hverdag.

Så hvis du ikke er startet på sommer-ferien endnu og ikke har lyst til at være "en nr. 3", så måske tyvstarte lidt. Prøv ikke at lade dig afbryde, uanset hvor du befinder dig.

Og måske afsæt specielt tid til Facebook, E-mails, Tvitter, LinkedIn, Youtube, mobilen, Ipad eller andre ting, hvis du oplever de ting tager din opmærksomhed fra det, du er i gang med.

Så kan det være, det bliver nemmere at sætte på "stand-by" i sommerferien.

Er du startet på ferien - så prøv fra nu af at lade de elektroniske komponenter får "deres" tid i din ferie eller måske den helt perfekte løsning på din opladning - lade dem være til ferien er slut.

Tænk blot på lyden fra en sms, den kan jo gøre os fuldstændig fraværende i de omgivelser, vi befinder os i ... hvis vi tillader det !!

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>