« Måske eksisterer DIN rigtige træningsplan? Men er du tålmodig nok? | Main | TRÆNINGSGLÆDE - findes det? »
Wednesday
May242017

Ræk lige hånden i vejret hvis du syntes, at det er nemmere at komme ud ad døren i maj måned end i januar? 

Jeg sidder i en taxa på vej til byen midt i solen her i maj. Taxa manden har edderfiseme haft en travl dag, for som han sagde, december og maj måned er de travleste måneder for taxaerne. ”Maj måned ?! spørger jeg undrende  …  ”ja for folk skal jo ud, når solen skinner – koste hvad det vil. De vil da ud og se på mennesker, nu hvor de har været ”spærret” inde hele vinteren.”

Og ja han har da ret.  Det da det vi har lyst til. Ud med os i solen, ud i luften og mødes med andre glade mennesker, der smiler lige så meget som os selv, for solen er her.  For sådan hænger det sammen. Vi bliver bare gladere for hverdagen, når det bliver lysere og varmere i vejret. Og vi har meget mere lyst til at være udenfor og være sammen.  

Det er alligevel sjældent, at vi ringer til hinanden i fx januar måned måned og impulsivt lige aftaler, at vi mødes midt i det isglatte føre nede på torvet, hvor det i øvrigt er pisse koldt, næsen løber konstant og vi skal skynde os lidt, for det bliver snart mørkt.

Så hvorfor er det så, at vi bruger januar måned til at komme i gang med vores træning? Hvorfor er det, at vi tænker, det her er en super smart måned at starte i. Jeg har ikke været i gang i ca. 6, 7, 8 … måneder, jeg er lidt kuldskær, iøvrigt syntes jeg også, at vådt vejr er irriterende at bevæge mig ud i og jeg mangler energi på grund af de mørke vinterdage.

Måske er det ikke januar måned, vi skal starte vores træning i?

Hvis vi alligevel har tænkt over at starte med træning i rigtig lang tid, så gør det vel ikke noget at vente nogen ekstra måneder. Vente til det bliver lyst og varmere og solen kigger frem. Vente til den sæson hvor vi kan svinge benene i vejret udenfor i solen og drikke noget koldt bagefter, vi har styrtet rundt i korte blus eog bukser. Det skal her skrives at, er du en af dem, der i år er startet i januar og stoppet igen, så er du fortsat velkommen til at starte her i maj / juni måned. Du behøver nemlig ikke kun starte en gang om året. Det bestemmer du heldigvis helt selv.

”Men og hovsa … vi skal jo være strand-klar til sommer, det kan vi da ikke nå?” ... og dog 

Men hvis vi alligevel, efter start i januar, stopper midt i februar, fordi vi rent faktisk ikke har motivationen, fordi vi ikke gider drøne rundt og svede indendørs i tillukkede lokaler, fordi vi ikke vil være ude i mørket og kulden, fordi vi ikke gider ha´ alt det tøj på for at komme frem og tilbage til træning, fordi vi syntes, at det er for glat, når vi træner udendørs, så er det jo lige meget med den strand-klare krop, vi stopper alligeve!

Måske vi bedre kan gøre noget ved vores strand-klare kroppe, hvis vi starter træningen her i sommeren. Starter nu hvor vi er en smule mere glade ved livet oppe i ”tophuen”. Starter nu hvor vi får lyst til at kramme og kysse mere.

Starter nu hvor det er nemmere at lave aftaler med andre og nyde at være væk fra hjemmet, nu  hvor vi endelig kan være udenfor i de længere lyse timer. Måske er det i virkeligheden LIGE NU, vi skal spænde træningsbæltet og komme ud af døren?

For hvad er det værste, der kan ske, hvis nu vi bare gør det? Hvis nu vi bare kommer i gang med træningen. Kunne det hjælpe på træningslysten og "svingeriet i tophuen" at vi oveni solstrålerne får travet lidt mere rundt, løbet, cyklet, svømmet, dystet lidt mere på lege-banen, drøne rundt efter en eller flere bolde, leget dåseskjul, få udfordret hinanden i rundbold, stikbold - ja måske endda arrangeret flere kartoffelløb og alt det andet. Skulle vi måske hjælpes ad? 

I næste artikel vil jeg skrive om, hvorfor det er lige meget, at du max kan løbe 2,7543 km, når der nu lige har været maraton og alle de andre løber minimum 10 km.

Vi ses herinde - Pernille 

 

 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>