« Dit nytårsforsæt - er du ved at miste motivationen, så har jeg en god plan til dig, der fungerer! | Main | Træningsglæde i Søndermarken hver lørdag - vil du med? »
Tuesday
Jan162018

Har vores relationer mon noget at gøre med, hvor længe vi holder vores nytårsforsæt?

Kan du mon nikke genkendende til ordlyden her:

- Ja nu ser vi, hvor længe du holder det?
- Nu igen? .. Skal vi vædde, hvor længe du klarer det denne her gang?”
- Hold nu op - du trænger da ikke så meget - du er altså oss´ meget gladere, når du ikke er på slankekur?” 
- Skal du nu træne igen, det plejer du da ikke, hvad så med mig?

Det er jo ikke, fordi vores relationer ikke vil os det bedste. Men der sker nu bare noget i os, når vi går på nytårsforsæt. 
Og ja vi bliver lidt anderledes. Vi er måske lidt mere væk (vi skal jo træne), vi får måske en lidt kortere lunte, vi er måske ikke så selskabelige (for det er fan.. svært at holde et nytårsforsæt, hvis vi skal til fest), vi ”hygger” (læs guffespiser eller guffedrikker) ikke så meget mere ved stuebordet og vi går ikke så meget udenfor og ryger med – nej for vi er jo ligesom stoppet. 
Vi er nok bare ikke så meget mere på den samme måde.

Så jeg smider alt medvind til relationer, der syntes, det er ”træls” / skide irriterende, når kæresten, konen, manden, veninden eller vennen går på nytårsforsæt. 
MEN måske der er noget BONUS i den anden ende, der ikke er tænkt over.

Først et par fif til dig der er på nytårsforsæt:
Du kan ikke klare det alene, du har brug for et opland. Du har brug for anerkendelse. Du har brug for at føle, at lige præcis det du gør er det mest hamrende bedste i hele verdenen.

Du har brug for relationer, der får dig til at føle dig som den bedste, fordi du ta´r ansvar for dit liv, og du vil ændre det. Og NEJ det er ikke tit, at du får medhold af dine nære relationer, måske fordi du har prøvet det før, og der var du smadder sur hele tiden. Eller du har en ven, der også gerne vil i form, men kan ikke ta´ sig sammen, så det altså svært at give dig opbakning.

Måske er de her eksempler ikke er helt som dine, men det er vigtigt for dit nytårsforsæt, at du har de rigtige relationer, der giver dig opbakning.

Mit forslag – find relationer der er i samme nytårsforsæt som dig, på samme niveau som dig - måske nogen du slet ikke kender, hvor det eneste I har tilfælles er at ”knække koden”. Find relationer der giver dig opbakning og puster til dig, hvis vejen bliver for ”ujævn”. Inddrag ikke familie eller andre i væddemål eller andet. For her er der også følelser på spil og stakkels den, som taber. 

Der er det altså nemmere at tabe til en, du ikke kender, hvis du insisterer på et væddemål.
Og fjern dig fra dem som ikke tror på dig. Fjern dig som i lade være med at gå i dialog omkring dit nytårsforsæt – vent med det, til du har sejret. Lige nu skal du bare finde de rette relationer.

Et par fif til dig der er modstander af din kones, mands, kærestes, vens, venindes nytårsforsæt:

For det første du har alt min sympati – der er ikke noget værre end sure kortluntede relationer med temperament og mundvige konstant pegende nedad!!

Men måske hvis du lige denne her gang – lige trykkede på ja knappen og hjalp til. 
Det er jo faktisk edder sjældent, at vi oplever mennesker, der har ”knækket koden”, der fortsætter med at være smadder sure. Som regel er de faktisk i meget bedre og højere humør bagefter. Og ja vejen dertil kan være trang - men hvis du gav en hjælpende hånd, hvis du pustede med, hvis du roste, hvis du fandt på nye tiltag (de gamle er som regel slidt ned) og interesserede dig for, at nytårsforsættet lykkedes, måske der så ryger noget højere humør din vej. Flere nye kreative ideer og tiltag fordi nu lykkedes det endelig.

For uanset hvad det lykkedes nytårsforsæt er – så giver det os altså mere luft i ”tophuen” til meget mere.

Så prøv at lade være med at stille vinen, slikket, smøgerne, den gode fede mad frem foran næsen på vedkommende, prøv at holde igen i den periode og evt. finde andre at dele de ting med. Og SMIL STORT når nu vedkommende igen drager ud for at motionere – de kommer jo hjem igen med et meget bredere smil.

Jeg tror, at det er en misforståenhe, at vi skal klare vores nytårsforsæt selv. Jeg kan nu godt forstå, hvis vi gerne vil det, for tænk hvis vi fejler. Men og hvad så – ”at vi fejler” er det ikke lige præcis det, der gør os til mennesker. 
Ta´ en drejning ned af den kendte hovedvej, stop op og mød flere, der kan vise dig vej. 
Bare vent og se, du kommer garanteret hurtigere frem, selvom vejen her indimellem også kan føles ”ujævn”.

Så nup da lige det nytårsforsæt her i 2018 – bare fordi du kan !!!

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>