« Nytårsforsæt & træning - lyt med i dag torsdag hos Amager Radio | Main | Motivation til træning - dagens emne "Det handler om gode oplevelser!" »
Wednesday
Jan042023

Gode råd til at starte træning i et fitnesscenter for første gang.

Med denne artikel giver jeg gode råd til, hvordan du kan starte med dit nytårsforsæt, at træne i et fitnesscenter, men du synes, det føles ikke særlig rart at være den ”nye” i centeret.

Kender du følelsen af ​​ikke at føle dig i vante omgivelser, når du indtræder et fitnesscenter? Følelsen af ​​at alle kigger på dig og tænker alt muligt om dig eller det du gør, når du vil prøve noget af udstyret eller deltage på holdene, fordi alle kan se, du er den ”nye” i centeret?

Jeg møder mange med følelsen og som meget hellere vil holde sig væk og bevæge sig ind i centeret og træneren. Her er hjælp til dig, der har det sådan og faktisk gerne vil træne i et fitnesscenter.

Dem vi ser i centrene og som ser rutinerede ud i den træning, de fortager sig, de har højst sandsynligt været der før – måske endda rigtig mange gange, så ja de har øvet sig i at være i et fitnesscenter.

Og for at blive bekendt med noget nyt og kunne finde ud af det, kræver det at vi øver os. Dvs. på det tidspunkt har alle i et fitnesscenter stået lige præcis det sted, hvor du står og følt sig ny i fitnesscenteret.

Så lad os se på hvilke krav du stiller til dig selv, når du tænker, du ikke er ”god nok” til at være i centeret. Uden at have været der særlig mange gange og prøvet udstyret eller måske gruppetrænings holdene, så stiller du egentlig krav til dig selv, at du skal være lige så rutineret som alle de andre, du ser.

Det er jo lidt det samme som at tage en af ​​​​​dem med at grave under armen, vise dem dit arbejde eller noget andet du har øvet dig på og føle dig god til og kræve af dem, at de skal kunne gøre det. lige så. godt som dig , uden at de har øvet sig.

Det er ret høje krav at stille et andet menneske altså et ret højt krav du stille dig selv, når du indtræder et fitnesscenter for første gang.

Og hvis vi nu kigger på alle de her mennesker i fitnesscenteret, så har du, helt uden de ved det, givet dem en form for ”magt”.  Nemlig at de ved deres blotte tilstedeværelse i centeret bestemmer, at du ikke skal træne der, fordi de er der og de ser rutinerede ud.

Og det kunne jo være, at hende du ser, der spurter afsted på løbebåndet, er lige så nervøs som dig for at være i centeret, så hun spurter mega hurtigt, for så føler hun sig sikker. Eller hun kan første gang have overvundet skrækken for at løbe på et løbebånd, så nu løber hun af sted for at fejre, at hun tør.

Eller du ser ham der står og ser sig selv i spejlet og ser kæmpestor ud med hans store muskler. Hvad nu hvis han motivation er at få store muskler på kroppen, han har altid være spinkel og følt sig for lille og endelig er det lykkedes ham at få muskler.

Eller han kan være lige så usikker som dig, så derfor træner han alt, hvad han kan for at føle sig stærk og stor, for det giver ham tryghed i centeret.

Hvad med de tre der står og træner over i hjørnet og er højtsmilende sammen, måske har de lavet en aftale for at gå i fitnesscenter sammen, fordi de ikke tør gøre det alene af samme årsag som dig.

Prøv at lægge mærke til hvad det er for en fortælling, du giver dig selv om de mennesker, du ser omkring dig. Du ved faktisk ikke, om de føler sig rutineret og sikre i deres træning, som den sandhed du tildeler dem.

Og det er faktisk ofte, at dem der træner i fitnesscenter, de elsker at fortælle og vise os andre, hvordan maskinerne og udstyret virker, for de ved udmærket godt, hvordan det er at være den ”nye” i centeret. Det har de jo selv prøvet.

Og prøv at tænke på at du har i tankerne, at du gerne vil træne i et fitnesscenter. Du har besluttet dig for at du faktisk gerne vil være sådan en person, der passer på dig selv. LIGE DER har du allerede overgået en masse andre mennesker, som har sagt nej til fysisk træning, de har sagt nej til at passe på sig selv.

Og lige der har du faktisk største SEJR, du kan give dig selv. Du vil gøre noget ved det – og det viser din styrke og en stærk indstilling.

Jeg mødte forleden et menneske, som tilkendegav, at han klatrede, selvom han havde højdeskræk. Det har jeg selv, så jeg spurgte ham, hvordan han overhovedet turde det. Hertil svarer han, jeg vil ikke lade mig begrænse i gode oplevelser i noget, jeg kan gøre noget ved.

Den er måske meget god at tage med hen i fitnesscenteret. For hvis du gerne vil ændre din fysiske følelse i kroppen, vil du så lade dine tanker om hvordan andre mennesker er eller gør, uden du ved om det er sandt, begrænse dig i at være dig, der passer på dig selv?

Så hvis du måske tænker nu, jeg prøver det. Så kan det jo også være, at du får nogen virkelig gode oplevelser i centeret måske endda får nye relationer, du ville været gået glip af ved at blive hjemme.

Og til sidst en af de ting vi kan give os selv, når vi skal lære noget nyt, det er brugen af vores humor. Så smil lidt af dig selv i usikkerhedsfølelsen. For du har fuldstændig ret!! Der er nogle af de maskiner og frivægtsudstyr eller øvelser på holdene, der er umulig at fatte, medmindre vi får hjælp.

Jeg håber, jeg med dette skriver har kunne give dig mod på at besøge et fitnesscenter. For hvad er egentlig det værste, der kan ske 😊

 

 

Pernille Uhrbrand - træningscoach

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>