« Har du tænkt over, om du måske inspirerer andre? | Main | Kom og følg med i min ENERGI julekalender 2020 »
Wednesday
Dec022020

Træn, mærk forskellen og gør det til din unikke træningsfest.

Dette citat har jeg brugt i mange af mine foredrag, hvor min mission og opgave har været at inspirere til fysisk bevægelse suppleret med et budskab jeg passioneret arbejder med. Vi skal huske at tage udgangspunkt i os selv, når det drejer sig om fysisk bevægelse.
For fysisk bevægelse har ikke et regelsæt omkring volume, hastighed eller andet. Det er ikke meningen, at vi skal følge trop hos andre, når vi bevæger os. Vores hverdag er ikke ens, vores kroppe er ikke ens og vores udholdenhed er ikke ens. Det er meningen, at vi fysisk skal bevæge os, så vi kan have det med i hverdagens rum og undgå skader.
For dem der har konkurrence-elementet som motivation, virker det træningsfremmende at tage udgangspunkt i andre for så at slå deres mål. Her skal vi blot huske på at filtrere forskellighederne fra, så sammenligningen forbliver realistisk.

Hvis ikke vi er vant til bevægelse, så kan vores nysgerrighed omkring det være en god start.
Fx går vi  mon glip af noget fysisk eller mental styrke i os selv, hvis ikke vi motionerer? Bliver vi mon mere robuste imod udfordringerne, som Eric fortæller, hvis vi træner? Hvordan kan træningen hjælpe os i denne tid, hvor hverdagen er anderledes og det sociale og fysiske for mange af os er en knaphedsfaktor? Vil det skabe mere overskud til at rumme vores anderledes hverdag?
Nysgerrigheden i noget nyt kan også bruges, selvom vi er vant til fysisk bevægelse. Det er faktisk ofte, at vi fysisk udvikler os mest, hvis vi udøver en træningsform, vi ikke er vant til.
Her er lidt info om Eric Heiden - Eric Arthur Heiden er en amerikansk tidligere skøjteløber, som vandt alle mændenes konkurrencer i hurtigløb på skøjter ved Vinter-OL 1980. Samtidig satte han fire olympiske og en verdensrekord. De fem guldmedaljer ved de samme lege er stadig en enestående rekord i Vinter-OL-sammenhæng.

"Træn, mærk forskellen og gør det til din unikke træningsfest"
Pernille 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>