« Bænkpres, lotto og den rette indstilling | Main | Foredrag og træning på lørdag kl.10-12 til støtte for Kræftens Bekæmpelse. »
Tuesday
Nov132012

Efter 3,46 minutter stoppede jeg tiden og puttede en kuglepen på tværs i munden?

Jeg sidder og taler med min veninde om negative tanker, hvor meget vi lader dem fylde i vores hverdag. Vi bliver enige om, at nogle gange så sidder vi bare i det og taler MEGET med os selv om, hvor dumt det hele er. Vi kan endda finde på at ringe til hinanden og fortælle om, hvor irriterende og uretfærdigt alt er.

Vi kommer ind på, hvordan folk især skælder sig selv ud over ikke at dyrke motion, ikke at spise det "rigtige" og hvad de burde gøre i stedet for etc. Hvordan man også har tendens til at fortælle sine omgivelser om, at man burde komme i gang. Det er jo alt for dårligt, at man ikke kan ta´sig sammen til at træne etc.

MEN udbryder min veninde ” er det egentlig det hele værd at gå og være sur, tvær, negativ på sig selv en hel dag? Hvis vi tænker på hvor værdifuldt livet er, hvorfor går vi så og spolerer det med negative tanker?”. Jeg istemmer spørgsmålet og kommer med en ide.

Hvad nu hvis vi ta´r tid på vores negative tanker - simpelthen fra de starter til de stopper? Så bliver vi mere bevidste om, hvor lang tid vi går rundt og er "møgsure", og med den indsigt stopper vi måske med at være det.

Vi besluttede os for at gøre det. Så hver gang der kommer en negativ tanke, så skal vi hive mobilen frem, sætter stopuret i gang og så ellers holde øje med, hvor meget tid af døgnet der går med at være irriteret, sure, frustreret på os selv eller ha´andre negative tanker.

Vi aftalte, at vi vil skrive det ind i et skema, og når november måned er slut, så sammenligner vi resultaterne. Den der har været mindst ØV tid - får æren at være BEDST og MINDST SUR på en måned.

Vi aftalte det i søndags, og allerede i går mandag skulle jeg åbenbart i gang med stopuret. Jeg skulle igennem til TDC. Spørgsmål til en faktura jeg ikke havde fået. De havde travlt, og der var hele tiden ventetone. Efter et stykke tid blev jeg edder irriteret og måtte sætte STOPURET til.

Da jeg så på uret første gang, havde jeg faktisk været irriteret i 3,46 minutter - no way STOP! I så lang gad jeg ihvertfald ikke være sur på det.

"Tænk på Frk. Uhrbrand - hvor meget det fylder af dumme tanker og giver dumme følelser". Så jeg satte musik i ørerne - hørte min ringtone ”Fly me to the moon”. Så satte jeg en kuglepen på tværs i munden, det fremprovokerer nemlig grinemusklerne (prøv selv) og så fik jeg ellers skiftet min sindsstemning. Derefter fik jeg en helt anden tilgang til TDC´s ventetone.

Får du en dum følelse, så prøv at ta´ tid på hvor lang tid du har tænkt dig at være i den dumme følelse på en HEL dag eller prøv at aflede dine negative tanker med en kuglepen på tværs i munden … måske det hjælper dig til at komme på andre glade tanker istedet?

 

PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>